header afbeelding

De nieuwbouw in Uithuizermeeden

23 februari 2009

De eerste dag in het nieuwe gebouw

februari 2009

We gaan eindelijk echt verhuizen

 

eind november 2008

Er komt steeds meer kleur in en op de school, zie hier de laatste foto's.

 

 

oktober 2008
De nieuwe school van binnen.
Er wordt hard gewerkt aan onze nieuwe school.Op de foto's kun je zien hoe het er van binnen uitziet. Je moet er zelf nog even de deuren, tafels en stoeltjes, kleuren e.d bij denken.Ook zijn er een aantal foto's van de achterkant van de school waar het schoolplein komt (vanaf de weg is dit niet te zien).
juni 2008

Bezoek aan de bouwplaats met alle leerlingen van de school.De bouw verloopt voorspoedig. Het hoogste punt is vorige week bereikt. Voor de bouwvak zal het gebouw dicht zijn zodat na de bouwvak met de afwerking binnen begonnen kan worden. De bedoeling is dat het gebouw in de tweede week van 2009 opgeleverd gaat worden. In het voorjaar van 2009 zullen wij dan ook naar de nieuwe school gaan verhuizen. 

 

 

1e paal nieuwbouw 

Na heel lang wachten was het dan eindelijk zo ver. De eerste officiële paal zit in de grond. Nu kan echt begonnen worden met de bouw van de nieuwe school. Vrijdag 14 maart gingen de kinderen van de Sterren in een lange optocht naar de plaats van de nieuwbouw. Gelukkig waren we ruim op tijd, zodat we onze wensen alvast in de tijdcapsule konden doen. Nadat alle andere kinderen en belangrijke mensen waren gearriveerd kon er begonnen worden met de toespraken. Harm-Jan uit groep 8 mocht nog meehelpen met het ingraven van de capsule en daarna ging de wethouder de eerste paal de grond in slaan. Tot slot kreeg iedereen nog wat drinken en eten en gingen we weer terug naar de oude school. Al met al een leuke  happening en we wachten vol spanning op het eindresultaat.

 

 

 

    

 

   

 

 

In Uithuizermeeden wordt al jaren gesproken over de bouw van een nieuw schoolgebouw voor het dorp.

Wij zijn momenteel zo ver dat de plannen, gemaakt door Architect Nienhuis, definitief zijn. Voor het eind van 2007 moet duidelijk zijn wie het gebouw gaat plaatsen en wat de globale planning gaat worden.

In 2008 gaat de bouw van het gebouw starten en zodra dit klaar is gaan drie scholen en de peuterspeelzaal gebruikmaken van het gebouw.

 

Het gaat om :

-         NBS De Sterren (De Neutrale Basisschool)

-         De twee Christelijke basisscholen

          (De Lijnbaan en De Plataan)

-         Peuterspeelzaal 't  Speulhoukje

 

De Gemeente Eemsmond is de bouwheer van het gebouw.

 

Zodra met de bouw begonnen is zullen wij op deze site de bouw volgen d.m.v. het plaatsen van foto's. Ook kunnen wij dan een zo reëel mogelijke planning aangeven.

 

 

 

 

line
Contact |  Uitgebreid zoeken |  Sitemap